1. Who was the scientist who gave us the Laws of Motion?

Answer: Sir Isaac Newton

2. How many Laws of Motion are there?

Answer: three

3. What is another name for the first law of motion?

Answer: Law of Inertia

4. Which law explains why we need to wear seat belts?

Answer: First Law of Motion

5. Which law says that force is equal to mass times acceleration (F=MA)?

Answer: Second Law of Motion

6. Which law says that heavier objects require more force than lighter objects to move or accelerate them?

Answer: Second Law of Motion

7. Which law explains how rockets are launched into space?

Answer: Third Law of Motion

8. Which law says that for every action there is an equal and opposite reaction?

Answer: Third Law of Motion

How many did you get correct!



You are a natural born scientist!

Ready for the hands-on activities?